nieuws

Betonnen element voor afsluiten rammelstrook

bouwbreed Premium

Tegen het eind van dit jaar komt een betonnen element op de markt voor de afsluiting van rammelstroken rond het midden van compacte verkeersrotondes. Het is het Leicon 2000-element. Samen met het Leicon B8-element en een strook verharding met straatstenen vormt het een complete rammelstrook. Die is onder andere nodig om de rotonde, ondanks de beperkte straal, berijdbaar te maken voor lange vrachtwagens. Een rammelstrook met Leicon 2000-elementen biedt voor dit vrachtverkeer voldoende stabiliteit.

Het Leicon 2000-element is speciaal ontworpen voor de overgang van het wegdek van beton of asfalt naar het straatmakerswerk van de rammelstrook. Als fundering voor de Leicon-blokken van het type B8 moet een vaste onderlaag aanwezig zijn, zoals een betonstrook of een grind-asfalt fundering. De B8-blokken worden hierop in specie gesteld.

De onderkant van het Leicon2000 element bevindt zich op een lijn met de onderkant van de fundering van de B8blokken. Het resultaat is een stabiele constructie.

Reageer op dit artikel