nieuws

Belgische Walibi-groep verbouwt De Flevohof

bouwbreed Premium

De Walibi-groep uit Belgie investeert f. 50 miljoen in een grondige verbouwing van pretpark De Flevohof te Biddinghuizen. In het park -dat in 1994 de deuren weer opent- komen diverse landenthemas met bijbehorende attracties.

Achtbaan

Verder krijgt Walibi-Flevohof de beschikking over een zeer moderne achtbaan.

De eerste bouwfase vindt plaats op twintig hectare grond, dat volgend jaar toegankelijk wordt voor het publiek. Later staat op nog eens tien hectare een tweede bouwfase gepland. Zo worden ook restaurants en winkels in het park opgenomen. De Walibigroep heeft een uitgekiend concept voor De Flevohof bedacht. Eenmaal aanbeland in het park moet het lijken of de bezoeker van het ene in het andere land loopt. De Amerikaanse Grand Canyon, een Canadees houthakkerskamp, een typisch Mexicaans landschap worden er onder andere nagebouwd met bijbehorende attracties.

De Flevohof was tot 1991 een agrarisch themapark. Omdat er te weinig bezoekers kwamen ging het park ter ziele. De Walibi-groep, die al diverse pretparken in Nederland, Belgie en Frankrijk heeft, werd vorig jaar de nieuwe eigenaar.

Reageer op dit artikel