nieuws

Anaerobe afdichting voor flenzen

bouwbreed Premium

Viba NV te Zoetermeer levert een nieuw anaeroob uithardend produkt, de TB 1389. Dit, door ThreeBond ontwikkeld, eencomponent afdichtingsprodukt heeft een hoge flexibiliteit. De belangrijkste toepassing is bij het afdichten van flenzen, zoals in autos, constructiemachines, (land)bouwmachines en hydraulische apparatuur. Speciaal daar waar grote flenzen of flenzen van ongelijk materiaal afgedicht moeten worden is dit produkt een goede oplossing.

TB 1389 verhardt tot een elastische film tussen twee metalen delen met een rek tot breuk van 170%. Hierdoor is deze film niet alleen drukresistent maar ook bestand tegen trillingen en bewegingen van de flenzen. Het produkt wordt via een screen aangebracht en heeft goede ‘instant seal’ eigenschappen. Daarnaast maken anaerobe afdichtingsprodukten het gebruik van dure vaste pakkingen overbodig waardoor voorraadvorming van verschillende pakkingen vervalt. Nog een eigenschap van dit materiaal is dat het de zetverschillen in de deelvlakken en het natrekken elimineren.

TB 1389 is leverbaar in een 50 grams tube en een 310 ml europatroon.

Reageer op dit artikel