nieuws

Amstel Hotel te Amsterdam

bouwbreed Premium

Bij de renovatie van het Amstel Hotel is voor de wanden bijna 11000 m2 gipskartonplaat gebruikt. Voor de vlakke, verlaagde plafonds was nog eens 3500 m2 nodig. De opdrachtgever had hoge akoestische en brandwerendheidseisen. Bovendien moest het afwerkingsniveau zeer hoog zijn, omdat op sommige plaatsen een dunne latexlaag de enige afwerking zou vormen. De barokke wanden met lijsten en ornamenten werden zodanig afgewerkt dat de jury moeite had te onderscheiden wat nieuw en wat bestaand was. Het Amstel Hotel dankt zijn nominatie vooral aan de functionele toepassing en de bijzondere eisen die een hotel van een dergelijke allure stelt. Daarnaast scoorde het po door de ingewikkelde planning en logistiek.

Architect: Pierre Yves Rochon; Aannemer: BAM Amsterdam BV; Uitvoering: Godde Montagesystemen BV.

Reageer op dit artikel