nieuws

Allochtonenpo SBD

bouwbreed Premium

De Stichting Opleidingen Dakbedekkingsbranche (SBD) in Nieuwegein heeft een voorschakeltraject voor allochtone jongeren opgezet. In deze opleiding van vijf weken wordt aandacht besteed aan de tekorten in kennis die deze jongeren hebben om aan de slag te komen, met name op het gebied van de Nederlandse taal.

Daarnaast wordt het hen de eerste beginselen van theorie en praktijk van het aanbrengen van bitumineuze- en kunststof dakbedekkingen bij gebracht. Ter afsluiting van dit voorschakeltraject vindt toetsing plaats en eventueel de uitreiking van een certificaat.

Voor het overgrote deel van deze groep allochtonen bestaat er na afloop van de vijf weken al een baangarantie bij dakbedekkingsbedrijf Boko in WestKnollendam, dat al geruime tijd met een tekort aan personeel kampt. De leerlingen zullen dan instromen in de tweede module van de primaire opleiding dakdekken van de SBD.

Reageer op dit artikel