nieuws

Aarzeling economie treft resultaat NCM

bouwbreed

Bij kredietverzekeraar NCM beginnen de aarzeling van het economische klimaat en de invloed van wisselkoersturbulenties in de cijfers zichtbaar te worden.

In de eerste negen maanden van dit jaar verzekerde NCM zendingen met een waarde van f. 101,6 miljard tegen f. 107,7 miljard in dezelfde periode van 1992, een daling met 6 procent. Sinds de jaren vijftig is een dergelijke daling niet voorgekomen.

‘Het is een betrouwbare indicator voor de combinatie van een lager omzetvolume en een druk op de prijzen waarmee het bedrijfsleven wordt geconfronteerd’, aldus bestuursvoorzitter H. Groen.

In de eerste negen maanden ontving NCM f. 437 miljoen aan premies, 5 procent meer dan de f. 415,8 miljoen van 1992. De schaden liepen met 56 procent op van f. 198,9 miljoen naar f. 310,7 miljoen. Uiteidelijk komt de winst over het eerste halfjaar op f. 29,4 miljoen tegen f. 23,4 miljoen in dezelfde periode van 1992.

Reageer op dit artikel