nieuws

Weekeinde stabiliserend

bouwbreed

Tijdens het weekeinde een weersverbetering. Boven het Europese vasteland stijgt de luchtdruk terwijl een nieuwe diepe Atlantische depressie op het midden van de Oceaan pas op de plaats maakt. Daardoor gaat de stroming om naar het zuiden en komt de aanvoer van warmere lucht op gang. Op zondag moet dat resulteren in middagtemperaturen van om en nabij de 20 grC. Bovendien meer zon en afnemende neerslagkansen. Vandaag en moregn bepaalt een uitloper van Floyd, waarin boven de Noordzee een nieuwe depressiekern ontstaat, het weerbeeld. Daardoor vallen er vooral in de kustprovincies nog enkele plensbuien. In het binnenland op de meeste plaatsen droog met af en toe zon. In Noord-Holland is september reeds op veel lokaties een zeer natte maand.

In Schoorl-Catrijp is deze maand al zon 150mm gevallen!

Weersverwachting voor vrijdag: Af en toe zon maar ook nog een plaatselijke bui.

Middagtemperaturen rond 17 grC en een matige wind uit westelijke richtingen.

Woensdag zon onder: 19.52 Donderdag zon op: 07.14

Reageer op dit artikel