nieuws

Waterpas piept ook nog als iets niet recht is

bouwbreed

Gunneman introduceert op de vakbeurs Elektrotechniek een veel aardige snufjes. Daaronder bevinden zich spatwaterdichte- en sensorschakelaars en een optischakoestische waterpas.

Aquatec is het spatwaterdichte opbouwschakelaarprogramma. Opvallend is het functionele ontwerp. Er wordt gebruik gemaakt van grote bedieningstoetsen. Ook heeft Gunneman een horizontaal- en vertikaal metende waterpas, die is voorzien van een akoestische signalering. Het ding geeft derhalve geluid als iets niet waterpas is. Dat is gemakkelijk als men de optische signalering niet kan zien. Bijvoorbeeld bij invallende duisternis of bij het meten boven het hoofd.

Omdat het automatisch in- en uitschakelen van verlichting in verband met de energiebesparing een steeds groter plaats gaat innemen, heeft Gunneman BV te Hattem zich ‘meester gemaakt’ van het Berker Multi-sensor-programma. Met dit schakelprogramma zijn meerdere sensoren op een centrale aan te sluiten.

Inbouwdoos

Nieuw is de Nowa-Plast inbouwdoos. In deze doos zijn alle bekende wandcontactdozen met steekklemmen te monteren voorzien van hun diverse afdekkingen. Van Nowa-Plast is tevens het SLK-plintgootsysteem, dat is voorzien van een zachte lip aan de boven- en onderzijde van de plintgoot.

Daardoor ontstaat een strakke aansluiting op de wand en op de vloer.

Het bedrijf presenteert ook de nieuwe Duspol S spanningstester. Deze geeft onmiddellijk gelijk- en wisselspanning weer met een bereik van 12 tot en met 750 Volt, zonder dat behoeft te worden geschakeld.

Met deze meter zijn tevens draaiveldrichtingen binnen een draaistroomnet te testen. Het een en ander wordt via een LCD-scherm zichtbaar gemaakt. Voor plaatsing in bedieningspanelen beschikt het bedrijf over en compact flitslampje met een ultrahoge lichtopbrengst.

Reageer op dit artikel