nieuws

Verhuismodule bij facility systeem

bouwbreed

Het facility management systeem FCMIII van Arcade te Woerden is uitgebreid met een geintegreerde verhuismodule. Met dit hulpmiddel is een interne verhuizing binnen een grote organisatie zo gunstig mogelijk voor te bereiden. Men heeft de keuze tussen het toekennen van ruimten aan objecten (bijvoorbeeld bij verbouwingen) of van objecten aan ruimten. In het laatste geval wordt de CAD-tekening automatisch aangepast aan de situatie na de verhuizing.

Arcade laat op de Efficiencybeurs in de RAI te Amsterdam de nieuwste versie zien van AutoCAD ALFA. Het is versie 1.3, met onder andere een uitgebreide bouwdeelbibliotheek, speciale arceringen en lijnen (in verband met het Bouwbesluit) en automatisch correcte plaatsing van symbolen.

Bij het programma RenderStar levert Arcade een bezonningsmodule onder de naam ‘Sun’. Met behulp hiervan kan de zonneschaduw op een bepaalde datum en tijd getekend worden. De module houdt rekening met zomer- en wintertijd. De plaats is Nederland, maar het is mogelijk om andere geografische posities in te voeren.

Reageer op dit artikel