nieuws

Uitbreiding Musis Sacrum in Arnhem

bouwbreed Premium

De uitbreiding van concert- en congresgebouw Musis Sacrum in Arnhem zal duurder uitvallen dan aanvankelijk geraamd. De kosten worden nu op f. 5 miljoen geraamd, een miljoen meer dan eerder becijferd.

Hiervan kan Arnhem zelf vier miljoen op tafel leggen. Voor de meerkosten wordt gerekend op subsidie van de provincie Gelderland. Uitbreiding van het gebouw was een van de voorwaarden die minister d’Ancona stelde voor de vorming van een Oost-Nederlands Symfonieorkest. Dit orkest komt er niet, maar wel is gebleken dat het oude gebouw noodzakelijk verbouwd en uitgebreid moet worden. Hierbij gaat het vooral om vergroting van de concertzaal. Los hiervan bestaan plannen om de Parkzaal, die vooral wordt gebruikt voor congressen, uit te breiden. Hiermee zal nog een rond f. 2,5 miljoen zijn gemoeid.

Reageer op dit artikel