nieuws

Theo de Rijk overleden

bouwbreed

In het Academisch Ziekenhuis St. Radboud te Nijmegen is vorige week woensdag overleden onze vriend en symphatieke collega Theo de Rijk. Theo werd 47 jaar. De bouwmachinewereld verliest in hem een gedreven redacteur die in de achterliggende 18 jaar met grote inzet de Nederlandse bouwnijverheid informeerde over de ontwikkelingen in de materieelmarkt.

Theo heeft steeds een grote affiniteit met de bouwnijverheid gehad. Na zijn studie werktuigbouwkunde begon hij zijn loopbaan bij de materieeldienst van IBB-Kondor te Leiden waar hij met de hier opgedane kennis van het bouwmaterieel na drie jaar zijn functie beeindigde en in dienst trad bij de Aboma te Ede.

Theo zocht in zijn leven steeds naar uitdagingen en wanneer hij die had gevonden ging hij ze aan met grote energie en enorme volharding, eigenschappen die hij tot het laatste toe heeft behouden. De machinewereld was hem op het lijf geschreven en hierin zocht hij voort durend naar verbreding van zijn horizon. Toen in 1975 het Vakblad Bouwmachines van Uitgeverij Misset plaats had voor een nieuwe redacteur, zag Theo hier weer nieuwe mogelijkheden zijn grenzen te verleggen.

In 1991 ging hij zijn grootste uitdaging aan; het uitgeven van een eigen machineblad onder de titel Bouwmaterieel Benelux. Echter, tegenslag bleef hem niet gespaard. Na het verlies door brand niet alleen van zijn huis maar ook van alle zaken nodig voor zijn nieuwe blad, werd Theo eind 1991 geconfronteerd met een zeer ernstige aandoening die hem uiteindelijk noodlottig werd.

Onze gedachten gaan uit naar zijn zoon Joris en zijn vrouw Heiltjen die Theo in zijn activiteiten tot aan zijn overlijden geweldig heeft gesteund en op wie, met het verdriet over het heengaan van Theo, de zware taak rust zijn werk voort te zetten. De collegas van de redactie van Cobouw Materieel wensen Heiltjen en medewerkers Michiel Pouwels en Piet van Minnen veel sterkte.

Reageer op dit artikel