nieuws

Stabu leidt op tot bestekschrijver

bouwbreed

In oktober begint de Stichting Stabu te Ede met een opleiding tot bestekschrijver. In een toelichting stelt Stabu, dat in bestaande opleidingen weliswaar aandacht besteed wordt aan bestekschrijven, maar niet op voldoende hoog niveau. Stabu noemt drie redenen waarom de opleiding nodig is. De verschillende partijen in de bouw spreken elkaar steeds harder aan op verantwoordelijkheden en aansprakelijkheden. Daarom is het noodzakelijk dat bestekken professioneel worden geschreven. Daarnaast is de regelgeving, zowel de Nederlandse als de Europese, aan sterke veranderingen onderhevig. Tenslotte zijn er nieuwe ontwikkelingen op het gebied van materialen, die een grote kennis en deskundigheid van de bestekschrijver vragen. De opleiding vindt plaats in groepen van 15 personen en duurt tot april.

Informatie is verkrijgbaar bij de afdeling Public Relations van de Stichting Stabu te Ede, tel. 08380-33026.

Reageer op dit artikel