nieuws

Renovatie waterpartijen Versailles

bouwbreed

De waterpartijen en fonteinen in het park van het kasteel van Versailles, die erg verontreinigd zijn, zullen voor f. 50 miljoen worden gerenoveerd. Het hele hydraulische pompsysteem van het park van koning Lodewijk XIV heeft ernstig geleden onder de verstedelijking om Parijs. De vervuiling wordt verergerd door de droogte van de afgelopen jaren.

In 1977 werd het park door de bouw van een nieuwe voorstad zijn belangrijkste toeleveringsbron ontnomen. De verbinding met een 34 kilometer lang kanaal dat eind 17e eeuw door de Zonnekoning werd aangelegd om water aan te voeren, werd verbroken.

Het park van Versailles zal nu via een nieuw kanaal worden verbonden met de ‘kunstmatige rivier’ van Lodewijk. De voorzitter van de regering van het department Yvelines zei dat het po 150 miljoen francs gaat kosten. Hij deed een oproep aan bedrijven de plannen te steunen.

Reageer op dit artikel