nieuws

Rabobank: einde recessie in zicht

bouwbreed

De Nederlandse economie zal nog voor het eind van dit jaar uit het dal klimmen. De eerste tekenen van een conjunctuurherstel hebben zich al aangediend.

Het volume van het bruto nationaal produkt (bnp) zal zich dit jaar stabiliseren. Daarmee blijkt dan dat de recessie in Europa aan ons land is voorbij gegaan. Dit schrijven de economen van de Rabobank in het jongste nummer van het Economisch Kwartaalbericht van de bank.

Het herstel zal dit jaar wel mager zijn. Volgend jaar groeit het bnp met slechts een procent. Dat zal gepaard gaan met een verdere stijging van de werkloosheid tot gemiddeld 5,5 procent van de beroepsbevolking, wat neerkomt op meer dan 400000 werklozen. Het jongste cijfer van het CBS laat een aantal zien van 357000.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels