nieuws

Provincieambtenaar Limburg van taken ontheven

bouwbreed

De in opspraak geraakte Limburgse provincieambtenaar, Van Vlijmen, krijgt voorlopig ander werk. Dit heeft het college van gedeputeerde staten bekend gemaakt. Van Vlijmen wordt er van verdacht steekpenningen van de Limburgse wegenbouwer Baar te hebben aangenomen.

Vorige week maakte de officier van justitie bekend dat hij tot vervolging van Van Vlijmen overgaat. In een persverklaring zeggen GS het ‘te betreuren’ dat een provinciaal ambtenaar in opspraak is geraakt. GS constateren verder dat door het strafrechtelijk onderzoek en de daarmee gepaard gaande publiciteit, het feitelijk functioneren van Van Vlijmen wordt bemoeilijkt. ‘In het belang van de dienst alsook van betrokkene heeft het college daarom besloten tijdelijk een andere invulling te geven aan zijn takenpakket’, aldus GS in de verklaring.

Reageer op dit artikel