nieuws

Praag wil particuliere autosnelweg

bouwbreed

De Tsjechische regering wil voor 1997 het gat van 82 kilometer dichten in de autosnelweg tussen Plzen en de Duitse grens nabij Rozvadov en Weiden. Praag heeft evenwel niet de middelen deze weg gereed te maken. De kosten belopen DM500 tot DM600 miljoen.

Tolheffing moet dit bedrag bijeen brengen. Aannemers die de weg willen aanleggen moeten er evenwel rekening mee houden dat tolheffing pas bij een dagelijks verkeersaanbod van meer dan 10000 voertuigen loont. Dat aanbod houdt weer verband met de groei van de Tsjechische economie. Een half jaar geleden opende de regering de openbare inschrijving en ontving van tien consortia aanbiedingen. Met drie daarvan onderhandelt Praag over de werken. Toewijzing volgt in de loop van oktober waarna het po in het voorjaar in uitvoering kan komen.

Het Duitse Philipp Holzmann uit Frankfurt/Main leidt een groep waarin de Franse wegenbouwer Transroute, het Italiaanse Cogefar-Impresit en drie kleinere Tsjechische bedrijven zitten. Voorts deed het Keulse Strabag met Franse en Tsjechische bedrijven en het Italiaanse Intalstrada een aanbod. Het laatstgenoemde is een staatsbedrijf dat anders dan Strabag niet met Tsjechische bedrijven samenwerkt.

Reageer op dit artikel