nieuws

Paes breidt delfstofwinningsactiviteit uit

bouwbreed Premium

Houdstermij. Paes BV te Maasbracht zal naar verwachting binnenkort eigenaar zijn van Van Hasselt’s Baggermaatschappij BV te Ohe en Laak. Daartoe neemt Paes de aandelen over, die Van Uden’s Scheepvaart- en Agentuurmaatschappij BV te Rotterdam in Van Hasselt heeft.

De bedrijfsactiviteiten van zowel Paes als Van Hasselt bestaan voornamelijk in de winning van oppervlakte-delfstoffen. Door uitbreiding van die activiteiten wenst Paes zijn marktpositie op langere termijn te verbeteren. Van Uden gaat zich meer concentreren op transport, wat al de hoofdactiviteit van deze onderneming uitmaakt.

De Paes-Groep zal via haar Belgische dochteronderneming Pazogri NV ook de Belgische belangen van Van Uden in de delfstofwinning verwerven door de overneming van Dragrasa NV te Brussel en Libag NV te Maaseik.

Door de overname zullen in de Paes-Groep ongeveer 250 medewerkers werken, verdeeld over diverse ondernemingen in Nederland, Belgie, Duitsland en Noorwegen.

Reageer op dit artikel