nieuws

Order voor in crisis verkerend Deens concern

bouwbreed

Het Deense concern Kruger (milieutechnische infrastructuur) heeft de order gekregen voor de aanleg van een waterzuiveringsinstallatie in Egypte. De order vertegenwoordigt een waarde van 180 miljoen kronen (circa f. 50 miljoen) en omvat onder andere de realisering van een 90 km lang rioleringsnet, 6000 waterputten, vier rioleringspompstations en 8 km gietijzeren drukleiding.

Sinds 1991 is Kruger al betrokken geweest bij de bouw van 78 andere zuiveringsinstallaties in Egypte. Het Deense concern verkeert op het ogenblik overigens in een financiele crisis omdat het tot nu toe tevergeefs heeft moeten wachten op betaling van een zuiveringsinstallatie voor Stigsnaes Industrimiljemeente in de gemeente Skaelskemeenter. Deze onderneming weigert een rekening van circa f. 45 miljoen te voldoen wegens de ondeugdelijkheid van de installatie. Volgens diverse berichten is het niet uitgesloten dat de Franse aandeelhouder OTV Holding, die een belang heeft van 45% in het kapitaal, ook de overige aandelen over zal nemen. Deze bevinden zich op het ogenblik in handen van Deense institutionele beleggers. Op korte termijn zal worden beslist over een nieuwe kapitaalinjectie van ruim f. 50 miljoen om het Kruger-concern te redden.

Reageer op dit artikel