nieuws

Opnieuw kouder

bouwbreed

De afgelopen meteorolgische zomer, 1 juni-31 augustus, is vooral in het noorden van het land uitgesproken koel geweest. Het voorlopig gemiddelde is op de Luchthaven Groningen uitgekomen op 14,6 grC tegen 15,5 grC normaal. Op het KNMI station De Kooy bij Den Helder viel de zomer op 10 juni! Dat was namelijk de enige dag waarop de temperatuur boven de 25 grC steeg. In de oostelijke mijnstreek noteerde Hoensbroek echter 28 zomerse dagen. Aan het koele weer, dat inmiddels tweeenhalve maand duurt, komt voorlopig geen eind. Vooral na donderdag zakken de thermometers opnieuw weg. Dat gebeurt achter het koufront van een over de Oostzee uitzakkende depressie. Bovendien toenemende buienkansen.

Weersverwachting voor donderdag: Wolkenvelden en kans op wat regen of een bui.

Middagtemperaturen rond 17 grC. De wind waait uit richtingen tussen west en noordwest en neemt in het noordelijk kustgebied toe tot krachtig, windkracht 6.

Woensdag zon onder: 20.25 Donderdag zon op: 06.51

Reageer op dit artikel