nieuws

‘Onderzoek naar behoefte kleine bedrijfsruimte noodzakelijk’

bouwbreed Premium

Er moet een onderzoek naar de juiste omvang van het tekort aan kleinere bedrijfsruimten worden verricht. Een dergelijk onderzoek zou beleggers ke overtuigen dat hier een enorme markt ligt. Dit zei J.P.J. Lagrand, voorzitter van de Raad voor het Midden- en Kleinbedrijf (RMK) in een inleiding voor Thinktank Amsterdam, een vereniging van ondernemende academici.

Volgens de RMK-voorzitter is er een nijpend tekort aan kleinschalige bedrijfsruimten. Het gaat hierbij vooral om bedrijfsruimten kleiner dan 250m2 maar vooral ook om ruimten kleiner dan 100m2.

Lagrand hield zijn gehoor voor dat ondernemers steeds vaker worden geconfronteerd met een gebrek aan geschikte bedrijfsruimten. ‘Hoewel er veel gebouwen leeg staan, verhuren veel commerciele beleggers deze niet aan kleine ondernemers maar doen zij liever zaken met grote bedrijven.’

De bedrijvencentra voor kleinschalige ondernemingen zijn echter nagenoeg vol met als gevolg dat dergelijke bedrijven geen kant meer opke.

Reageer op dit artikel