nieuws

Miljoenenorder voor dochter Hoogovens Groep

bouwbreed Premium

Hoogovens Technical Services Energy & Environment (HTS), een onderneming van Hoogovens Groep, heeft van Electricite de France (EdF) een opdracht ontvangen ter waarde van f. 170 miljoen voor de bouw van drie rookgasontzwavelingsinstallaties.

EdF heeft, behalve centrales gebaseerd op kernenergie, tevens met kolen gestookte centrales. Hoewel in Frankrijk nog geen dwingende voorschriften van kracht zijn voor de inperking van zwaveluitstoot heeft EdF zelf besloten alvast te beginnen met verwijdering van de voor het milieu schadelijke zwavel uit de rookgassen van de met kolen gestookte centrales.

EdF heeft HTS gekozen uit een aantal aanbieders vanwege de ‘uitstekende technologie

en de grote internationale ervaring bij de bouw van soortgelijke installaties in Nijmegen en Geertruidenberg. Tevens worden op dit moment nog installaties gebouwd bij Amsterdam en -nogmaals- Geertruidenberg. Ook is een order in behandeling voor vier installaties in Polen (f. 250 miljoen).

Reageer op dit artikel