nieuws

HSM favoriet bij Grote-Beltorder

bouwbreed Premium

De HBW-dochter HSM is volgens het Deense financiele dagblad Bemeentersen de favoriete kandidaat van het brugconsortium CMF/Iritecna te Genua voor de slotmontage van de hoofd- en aansluitingsvakken van de stalen overbouwing van het oostelijk deel van het Grote-Beltpo in Denemarken.

Er is nog een andere kandidaat in de race, namelijk de Italiaanse onderneming Gepco, maar volgens de informatie van Bemeentersen geeft het consortium de voorkeur aan HSM als zijnde het bedrijf dat de gecompliceerde operatie het best aankan. De order vertegenwoordigt een waarde van circa f. 120 miljoen.

Van de kant van HSM werd een en ander tegenover Bemeentersen bevestigd noch ontkend. De definitieve gunning wordt binnen enkele weken verwacht.

Zoals bekend omvat het GroteBeltpo de bouw van een gecombineerde brug-tunnel voor trein- en autoverkeer tussen de twee grootste eilanden van Denemarken, waardoor de hoofdstad Kopenhagen in een vaste verbinding komt te staan met Jutland.

Reageer op dit artikel