nieuws

Hoog bezoek

bouwbreed

West Europa krijgt gedurende de eerste helft van de nieuwe week ‘hoog bezoek’! Boven de ingang van Het Kanaal arriveert namelijk de tropische storm Floyd. Het systeem, dat vrijdagochtend onder New Foundland lag en windsnelheden produceerde tot 135 km/uur, diept uit tot mogelijk minder dan 975 hPa en veroorzaakt boven Biskaje zwaar stormweer. Bij ons veel wind uit richtingen tussen oost en zuid en mogelijk maandag al regen. Zware buien hebben donderdagmiddag NoordHolland en Flevoland geteisterd. In Almere viel in krap 1,5 uur tijd 45mm en in Schoorl/Catrijp kwam 60mm omlaag. Daar spoelde ook veel duinzand over de straten.

Weersverwachting voor dinsdag: Perioden met regen of bui.

Matige, langs de kust krachtige tot harde wind uit richtingen tussen zuid en zuidoost. Middagtemperaturen omstreeks 17 grC.

Maandag zon onder: 19.57 Dinsdag zon op: 07.11

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels