nieuws

Het bestuur van het Amerikaanse Dade County heeft …

bouwbreed Premium

Het bestuur van het Amerikaanse Dade County heeft een belasting goedgekeurd die zal worden geheven over de omzet van de restaurants in de omgeving van Maimi. In de Engineering News-Record van 23 augustus staat te lezen dat de opbrengst is bestemd voor het uitvoeren van projecten voor daklozen. Het gaat daarbij om aanleg van betaalbare behuizing. Aangeslagen worden restaurants met een omzet van tenminste $400000 die in het bezit zijn van een alcoholvergunning. De belasting wordt per 1 oktober ingevoerd en zal in het eerste jaar naar verwachting $7,5 miljoen opbrengen. Aanleg van de behuizingen kan in het derde jaar beginnen. Er is echter nog geen besluit gevallen over het aantal huizen, de bouwplannen en de hoeveelheid geld die daarmee gemoeid mag zijn.

Naar in de Contract Journal van 19 augustus staat vermeld zetten inkopers van bouwbedrijven in Engeland zich schrap voor een stijging van de prijzen van hout met zon 10 tot 15%. Deze worden veroorzaakt door grote verschuivingen in de wisselkoersen en de wereldvraag naar hout. De houtprijzen in Engeland hebben zich tot nu toe op een constant, maar laag, niveau ke handhaven, gezien de nog aanwezige voorraden. Nu deze aangevuld moeten worden blijken de overstromingen in Amerika van invloed te zijn op de prijzen. Canada krijgt in Amerika betere prijzen voor zijn hout dan in bijvoorbeeld Engeland. Er zal wel ingekocht ke worden maar dat zal dan tegen de prijs van de leverancier moeten gebeuren, zo valt te beluisteren.

Detectives van het speciale team dat in West Yorkshire is ingesteld voor de diefstallen van voertuigen zijn in verband met de Operatie Wallington naar Malta geweest. Dit staat te lezen in de Construction News van 30 augustus. De operatie behelst het onderzoek naar de massale diefstal van materieel en heeft in Engeland al geleid tot het terugvinden van materieel ter waarde van ongeveer ongeveer Bpnd 1 mil joen. Verder is voor Bpnd 3 tot 4 miljoen aan spullen teruggevonden op Malta, Cyprus en de rest van Europa. Er zijn in verband met operatie Wallington al negen mensen aangehouden. Volgens het hoofd van het onderzoeksteam zullen er meer volgen. De operatie loopt inmiddels een maand. Er is al zoveel materieel teruggevonden dat de politie verhuurbedrijven heeft moeten vragen parkeerruimte ter beschikking te stellen.

In het Schweizer Baublatt van vrijdag 20 augustus wordt ondermeer aandacht besteed aan de voortgang van een po voor de aanleg van een autonelweg tussen Frick en Birrfeld. Met het gehele po zal ZF1,2 miljard zijn gemoeid. In 1996 zal met uitvoering een fileprobleem op de N3 van Zurich en Basel tot het verleden behoren. Met een aan Duitse grondigheid grenzende nauwkeurigheid wordt beschreven hoe de zaak ervoor staat. Tot het werk behoort de aanleg van een tunnel met twee buizen ter lengte van 3,7 kilometer. Een tweede tunnel die wordt aangelegd, is de Habsburgtunnel. Tussen de twee tunnel komt een brug over het Aaretal. De ruwbouw van deze brug is gereed.

In Betonwerk + FertigteilTechnik van juli staat een reeks samenvattingen van bijdragen aan het congres, dat het BIBM (Bureau International du Beton Manufacture) van 11 tot 15 september houdt in Washington. Het is het 14e driejaarlijkse internationale congres van de prefab betonindustrie.

Volgens J.R. Barbour, de voorzitter van de organisatie van BIBM ’93, zijn vooral kwaliteit en veelzijdigheid een must voor de hedendaagse prefab producent. Het programma omvat dan ook een lezing over ‘Total Quality Management’, naast de presentaties van technologisch nieuws. Aan de orde komen automatisering, produktinnovatie, veiligheid, het milieu, de bevestiging van prefab elementen en het voorkomen van de alkali-silica reactie (ASR). Tijdens het congres is er een expositie met meer dan 100 deelnemers en bestaat de mogelijkheid om een aantal fabrieken in de omgeving te bezoeken.

Reageer op dit artikel