nieuws

Halfjaarwinst Nagron omhoog

bouwbreed

De resultaten van Nagron Nationaal Grondbezit hebben zich in het eerste halfjaar naar tevredenheid ontwikkeld. Het nettoresultaat steeg met 6% tot f. 6 miljoen. De winst per aandeel groeide van f. 3,94 tot f. 4,08.

De verwachtingen voor de tweede helft van het jaar zijn optimistisch.

Het ziet er naar uit, dat het nettoresultaat uit gewone bedrijfsuitoefening circa 10% boven dat van 1992 (f. 17,6 miljoen) kan uitkomen. De handelsbedrijven hadden te kampen met terughoudende vraag, toenemende concurrentie en aanhoudende malaise ten aanzien van de prijzen van veel basismetalen. De industriele bedrijven kampen met onderbezetting. De exploitatie van onroerend goed, hoofdzakelijk in de woningsector, verliep gunstiger dan verwacht.

Door de aanhoudende vraag verbeterde het prijsniveau van koopwoningen/appartementen opnieuw.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels