nieuws

Dijkstra bouwt sporthal in Harlingen

bouwbreed

Bouwbedrijf Tj. Dijkstra BV in Damwoude is de laagste inschrijver voor de bouw van een sporthal in Harlingen. Met de nieuwbouw is een investering van f. 4,5 miljoen (inclusief btw) gemoeid. Een deel van dat bedrag gaat op aan de verplaatsing van een oefenveld op het terrein naar een andere locatie, de sloop van de Waddensporthal en de inrichting en herinrichting van het parkeerterrein. Omdat de sporthal nogal afgelegen ligt, zijn de kosten voor de nutsvoorzieningen relatief hoog.

In de door Meulenbelt Weerstra Architecten in Drachten ontworpen sporthal bevinden zich een toestellenberging, vier kleed- en wasruimtes, een vaste tribune met 140 zitplaatsen, een kantine en diverse andere ruimtes. Met de bouw zal mogelijk nog deze maand worden begonnen. Volgend jaar augustus is de oplevering gepland. De bouw van de sporthal maakt onderdeel uit van een totaalplan voor een zogeheten sportcluster in Harlingen. De gemeente heeft een schetsplan gemaakt voor nog een squashhal, zwembad en tennishal op dezelfde plaats.

Reageer op dit artikel