nieuws

De Vries houdt vast aan nullijn

bouwbreed

Minister De Vries van Sociale Zaken is het niet eens met de PvdA, dat bij goede afspraken over de werkgelegenheid de stijging van lonen in 1994 wel ‘een ietsjepietsje boven nul mogen uitkomen. Het PvdAkamerlid Van Zijl liet zich maandag in die zin uit.

De Vries vindt juist dat kiezen voor de nullijn in sectoren waar dat kan, ruimte schept voor afspraken over werkgelegenheid, aldus een woordvoerder van het ministerie van Sociale Zaken. Dat is ook zijn inzet, die is neergelegd in de Ser-adviesaanvrage over een bevriezing van de lonen.

De Vries streeft naar een vrijwillige nullijn, maar houdt een bevriezingswetje achter de hand. Maandagavond haalde het kabinet een succesje binnen wat de nullijn betreft. De rijksambtenaren nemen vooralsnog genoegen met een pas op de plaats in 1994.

Reageer op dit artikel