nieuws

Dakdekkers: geen schuld aan brand in Wastora

bouwbreed Premium

De dakdekkers die bezig waren op het Wastora Shopping Centre in Zaanstad ontkennen dat zij de veroorzakers waren van de brand. Via hun branche-organisatie, Vebidak, laten zij weten dat er volkomen veilig is gewerkt. De brandweer verklaarde kort na de brand dat dakdekkers de veroorzakers waren van deze miljoenen brand. De schade wordt op dit moment op f. 100 miljoen geschat. ‘Het is in hoge mate onwaarschijnlijk dat het dakdekkersbedrijf de veroorzaker is’, verklaart ing. J.L. Bechtold, directeur Vebidak, die weigert uit privacy overwegingen de naam van het bedrijf te noemen. ‘De feiten kennende ga ik er vanuit dat de brand niet op het dak is ontstaan. Het is een deskundig bedrijf.’

De politie en brandweer van Zaanstad ke dit niet bevestigen. ‘Het nablussen heeft zolang geduurd dat de technische recherche nog niet naar binnen is gegaan’, aldus een woordvoerder van de politie.

De commandant van de brandweer, Rasch, verklaarde eerder dat Wastora Shopping Centre niet geheel voldeed aan de laatste eisen van brandveiligheid. In de plafonds ontbraken de compartimenten, zodat de vlammen sneller om zich heen konden slaan.

Reageer op dit artikel