nieuws

D’Ancona zoekt oplossing voor kerkonderhoud

bouwbreed

Minister D’Ancona van WVC heeft begrip voor de noodkreet van het Nationaal Restauratiefonds over het onderhoud van kerken. De voorzitter van het fonds, mr. Pieter van Vollenhoven, sprak vorige week zijn teleurstelling uit over honderd afgewezen verzoeken voor onderhoud van kerken door WVC.

D’Ancona, die in Wijk bij Duurstede een bezoek bracht aan de Open Monumentendag, verklaarde samen met onder meer het Nationaal Restauratie Fonds te zoeken naar een oplossing voor het probleem.

Zij benadrukte dat er geen sprake van is dat het meerjaren-onderhoudssubsidie voor kerken zal worden stopgezet.

Volgens Van Vollenhoven is D’Ancona door geldgebrek genoodzaakt een deel van de meerjaren-onderhoudsbijdragen voor monumentale kerken te schrappen. Daarom werden recent honderd subsidie-aanvragen afgewezen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels