nieuws

Boorarbeiders Grote Belt-po weer aan het werk

bouwbreed

Na de toezegging om bij de twee volgende dwarstunnels tussen de hoofdtunnels in het Grote Belt-po in Denemarken veiligheidsluiken aan te brengen is de arbeidsrust onder het boormachinepersoneel weer hersteld. Na een staking van een week werd het werk hervat. De circa vijfhonderd werknemers hadden het werk neergelegd uit protest tegen het ontbreken van de veiligheidsluiken. Deze waren volgens de Storebaelt Group in het huidige stadium van de boorwerkzaamheden niet meer nodig.

Experts vinden dat de mergellaag waarin nu wordt geboord elk gevaar van waterdoorlating uitsluit. Bij de werknemers -van wie een groot deel enkele jaren geleden aan een ramp ontsnapte toen er wel water binnendrong- was de angst volgens hen eerder gebaseerd op emotie dan op redelijke argumenten van veiligheid. Bij het boren van de tunnels, bedoeld voor het toekomstige treinverkeer, is bijna het diepste punt bereikt.

Reageer op dit artikel