nieuws

Bestuurbare bodemraket

bouwbreed Premium

Het verschil tussen een grondboorinstallatie en een bodempersluchtrakket is niet langer te vinden in de bestuurbaarheid ervan. Want evenals voor grondboorsystemen is er ook voor de persluchtraket een besturingsmogelijkheid ontwikkeld. Het is het Duitse bedrijf H. Jurgen Essig dat voor zijn IP 95Z bodemraket een methode bedacht om deze onder de grond te dirigeren.

Met dit Patriot 2000 systeem laat de bodemraket zich in elke gewenste richting sturen.

Zoek raken van de raket is uitgesloten daar deze via een controlepaneel continu kan worden gevolgd.

Ook hier wordt gebruik gemaakt van een roterende beitelkop waarvan de punt aan een zijde is afgeplat. Door onderbreking van de draaibeweging die via een besturingskastje wordt geregeld, verandert de raket door de afgeschuinde beitel van richting.

Het ongewild afwijken van de raket van de gewenste boorrichting als gevolg van ondergrondse obstakels kan hier niet meer voorkomen. Mede door de relatief kleine draaistraal van twaalf meter zijn hindernissen zelfs eenvoudig te omzeilen.

Reageer op dit artikel