nieuws

Bescherming van architectentitel treedt in werking

bouwbreed

Vrijdag 1 oktober is het eindelijk zover dat alleen bij het architectenregister ingeschreven ontwerpers zich architect mogen noemen. De Wet op de Architectentitel treedt dan in werking, die als doel stelt dat alleen voldoende geschoolde ontwerpers de titel architect mogen voeren. In juni bereikte het register al een mijlpaal van 7500 ingeschrevenen, hetgeen twee maal zoveel is als werd verwacht. Van hen zijn driekwart als architect ingescheven, vijftien procent als interieurarchitect en tien procent als stedebouwkundige of als landschapsarchitect. Ongeveer 2000 aangemeldde architecten voldeden niet aan de toelatingseisen en zijn niet in het register opgenomen.

Opdrachtgevers ke overigens rustig gebruik maken van niet geregistreerden ontwerpers als deze in het verleden voldoende vakbekwaam opdrachten uitvoerden, alleen zullen zij dit niet langer onder de vlag van architect mogen uitvoeren. De rijksoverheid heeft aangekondigd alleen van geregistreerde architecten gebruik te zullen maken.

Reageer op dit artikel