nieuws

Belgisch Besix bouwt centrale in golfstaat

bouwbreed Premium

De Belgische bouwmaatschappij Besix gaat voor een bedrag van ongeveer f. 160 miljoen een elektrische centrale en een ontziltingsinstallatie bouwen in Mirfa in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Deze stad ligt aan de Arabische Golf op en afstand van 150 km van de hoofdstad Abu Dhabi.

Besix heeft tot nu toe al heel wat grote werken uitgevoerd in de Golfstaten. In Mirfa zelf legde Besix twee jaar geleden een wandeldijk (‘Cornice) van anderhalve kilometer aan met daarnaast een dubbele rijweg.

Achter deze wandeldijk is men nu bezig met de bouw van een nieuw stadsgedeelte.

Verder is Besix in de Verenigde Arabische Republiek de enorme elektrische centrale van Al Taweelah aan het bouwen. En in Abu Dhabi zelf bouwt Besix de Baynunah Tower, een 160 meter hoog kantoorgebouw voor het ministerie van Sociale Zaken en voor Bedrijven.

Reageer op dit artikel