nieuws

Aruba wil 300 werkloze Nederlandse bouwvakkers

bouwbreed

Aruba wil op zeer korte termijn ruim 300 werkloze bouwvakkers uit Nederland aantrekken. Volgens minister Rudy Croes van Justitie zullen de Nederlandse bouwvakkers worden belast met het afbouwen van het failliet verklaarde Plantation Bay hotel, dat in de toekomst Marriot zal heten.

Het aantal uit Nederland aan te trekken bouwvakkers kan gedurende de verdere afbouw van het hotel in 1994 oplopen tot 450.

De Arubaanse regering heeft al maatregelen getroffen om op soepele wijze de werk- en verblijfsvergunningen te verstrekken. De voorkeur gaat uit naar jonge vrijgezellen.

Het inschakelen van werkloze Nederlandse constructiewer kers is bedoeld als proefpo in het kader van de versoepeling van de toelating van rijksgenoten, die de Arubaanse regering twee weken geleden afkondigde.

‘Als de afbouw van het Plantation Bay hotel naar wens verloopt, is de kans groot dat in een later stadium werkloos horeca-personeel uit Nederland wordt aangetrokken’, deelde minister Croes mee.

Diverse grote hotels kampen met een tekort aan arbeidskrachten.

Het is de bedoeling om in Nederland het personeel aan te trekken in samenwerking met de Gewestelijke Arbeidsbureaus. Ook moet nog worden bekeken op welke wijze financiele bijstand van de Nederlandse overheid kan worden verkregen voor de werving, selectie en overtocht van de aan te trekken Nederlandse werknemers.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels