nieuws

Aannemer krijgt vlag Zuidhollandse Milieufederatie

bouwbreed

Aannemingsbedrijf BM v. Houwelingen uit HardinxveldGiessendam krijgt op 1 oktober als achtste bouwbedrijf in Zuid-Holland de milieuvlag uitgereikt van de Zuidhollandse Milieufederatie. Bij diverse bouwpoen laat v. Houwelingen het bouwafval gescheiden inzamelen. Daarbij werkt het bedrijf aan de realisatie van 77 milieubewust gebouwde woningen in Culemborg.

Het laatste po maakt deel uit van het plan Molenzicht III.

De afvalscheiding levert aparte fracties van schoon puin, schoon hout, papier/karton, folies/kunststoffen, metalen en chemische middelen op. In het po komt geen tropisch hardhout voor en is voor de binnenriolering ppc inplaats van pvc gebruikt. Het aanwenden van tochtprofielen uit epdm vermindert de toepassing van pur en kit. De woningen worden voorzien van extra isolatie, zonnecollectoren en een HR-cv-ketel. V. Houwelingen licht het personeel regelmatig voor zover de milieugevolgen van bouwen en over de mogelijkheden deze effecten te verminderen. Voor de controle en de naleving van de milieumaatregelen stelt het bedrijf een arbo/milieucoordinator aan.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels