nieuws

Aanhoudend buienkansen

bouwbreed

In een strook over Gelderland naar Noord-Holland heeft het maandag uitvoerig geregend. In Hoofddorp viel 41 mm waarvan circa 30 mm in 1,5 uur. Ook gisteren plaatselijk weer volop regen onder invloed van ex-Floyd waarvan het centrum tegen het middaguur de Vlaamse kust naderde.

Vandaag ligt de voormalige tropische storm op de Noordzee en de verwachting is dat het opvullende systeem dat tot zaterdag blijft liggen.

Daarna verdwijnt Floyd waardoor het weerbeeld enige verbeterin ondergaat met meer zon, afnemende regenkansen en iets hogere temperaturen. Winterse condities in Scandinavie waar het Zweedse Naimakka dinsdagochtend een minimum temperatuur registreerde van -8 grC. Overdag wordt het er nauwelijks warmer dan 3 grC4 grC boven nul.

Weersverwachting voor donderdag: Vooral in de kustprovincies buien, die in de Kop van Noord-Holland zwaar ke zijn. Middagtemperaturen rond 16C en een overwegend matige tot vrij krachtige wind uit het zuidwesten.

Woensdag zon onder: 19.52 Donderdag zon op: 07.14

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels