nieuws

Volker Stevin versterkt activiteiten in Amerika

bouwbreed

Koninklijke Volker Stevin (KVS) versterkt zijn activiteiten in de Verenigde Staten. Voor een onbekend bedrag werd Mid-Mountain Contractors uit Seattle verworven. Dit bedrijf legt pijpleidingen aan.

De overname van Mid-Mountain is deels betaald in aandelen KVS. Om dit mogelijk te maken kocht de Rotterdamse aannemer in mei van dit jaar bij de Hollandsche Beton Groep (HBG) 200000 certificaten van zijn eigen aandelen.

De Rijswijkse bouwer HBG verwierf een aanzienlijk pakket KVS-aandelen na een mislukte kwaadaardige overname.

Het pas verworven Amerikaanse bezit gaat onderdeel uitmaken van Volker Stevin Pacific Inc. (VSP). Dit laatst genoemde bedrijf maakt onderdeel uit van de groep Construction. Over het afgelopen boekjaar werd door VSP bijna een omzet gerealiseerd van f. 163 miljoen. Volgens een woordvoerder van Volker Stevin zijn zowel VSP als MidMountain Contractors winstgevende ondernemingen. MidMountain had vorig jaat een omzet van ruim $20 miljoen.

Volker Stevin Pacific houdt zich met infrastructurele werkzaamheden bezig in de ruimste zin van het woord.

Volgens het jaarverslag 1992 werd in een stad in de buurt van Seattle een weg aangelegd. Op 16 september zal de onderneming de resultaten van de onderneming/groep toelichten: dan worden de cijfers over het eerste halfjaar 1993 bekend gemaakt.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels