nieuws

Verkeerstunnel voor wild

bouwbreed Premium

Rijkswaterstaat in Zeeland gaat van een verkeerstunnel onder rijksweg 57 ter hoogte van Ouddorp een wildtunnel maken. De zeventig meter lange en zeven meter brede tunnel die nu nog wordt gebruikt door automobilisten, fietsers en voetgangers wordt als het aan Rijkswaterstaat ligt een veilige doorgang voor in het bijzonder reeen.

In het gebied leven veel reeen.

Veel van deze dieren worden bij het oversteken van de rijksweg doodgereden. De wildrasters en -roosters die Rijkswaterstaat eerder heeft geplaatst blijken onvoldoende. Ook voor automobilisten ontstaan soms levensgevaarlijke situaties.

Rijkswaterstaat verwacht begin volgend jaar de tunnel aan te passen. Over het bestaande wegdek zal een laag zand worden gelegd. Het verkeer moet dan gebruik maken van twee andere tunnels in de directe omgeving.

Reageer op dit artikel