nieuws

Verdubbeling van winst voor 50-jarige Koopmans

bouwbreed

De 50-jarige Koopmans Bouwgroep heeft in 1992 bij een omzet van f. 135 miljoen een nettowinst van f. 2,4 miljoen gerealiseerd. Dat is een verdubbeling van de winst ten opzichte van het jaar daarvoor.

Uit het deze week verschenen sociale jaarverslag 1992 van deze middelgrote Enschedese bouwer blijkt dat vooral de eigen projectontwikkeling goed heeft bijgedragen aan het resultaat.

Minder goed verging het dochter Ribberink. De omzet uit utiliteitsbouw bleef achter. Als gevolg hiervan leed men ver lies. Het aandeel utiliteitsbouw loopt in procenten van de totale omzet terug van 20 naar 15 procent. Volgens Koopmans komt dat door de forse stijging van te totaalomzet van de Koopmans Bouwgroep.

Nieuwbouw van woningen is goed voor 46 procent van de omzet. Tot de Koopmans Groep, die zich hoofdzakelijk richt op woning- en utiliteitsbouw, behoren ook Koopmans Projekten en Enko. In de laatste onderneming wordt het niet verkochte onroerend goed ondergebracht. Ultimo 1992 werkten er 376 mensen bij Koopmans.

Reageer op dit artikel