nieuws

Uneto wil nieuwe definitie bedrijfsafval

bouwbreed

Afval van particulieren dat, bij wijze van service na het verrichten van werkzaamheden, door ondernemers bij de gemeentelijke afvalverwerking wordt aangeboden, wordt door gemeenten ten onrechte als bedrijfsafval aangemerkt. Dat constateert de Unie van elekrotechnische ondernemers (Uneto). Zij wordt daarin gesteund door het ministerie van VROM en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Deze laatste organisatie heeft inmiddels de gemeenten verzocht hun beleid op dit punt aan te passen. De gemeenten halen dergelijk afval immers gratis bij de particulier, terwijl de ondernemer er voor moet betalen. Ondernemers worden op deze manier ten onrechte anders behandeld dan particulieren en de gemeentenbovendien ontvangen twee keer geld voor afval.

Reageer op dit artikel