nieuws

Tractor met hondengang

bouwbreed

Met de naam Systra voor de nieuwe lijn tractoren die Sieberg BV volgende maand op de markt gaat brengen, wordt aangegeven dat deze Systeem Tractoren universele mogelijk heden bieden, zowel wat de besturing aangaat als de aanbouw van werktuigen.

Voor het aankoppelen en aandrijven van werktuigen is achter op de machine een hefinrichting aanwezig en een aftakas met een of twee toerentallen. Aan de voorzijde is op aanvraag evenzeer een aftakas leverbaar alsmede een front–hef–inrichting of aanbouwplaat volgens DIN 76060 Form B.

Voor de aandrijving zorgt een olie/luchtgekoelde Deutz-dieselmotor uit de 1011 serie, die in de Systra 53 een vermogen levert van 72 pk en in de Systra 40 maximaal 54 pk. Bij de transmissie is er keuze uit een hydrostatisch met rijsnelheden van 0-15 en 0-30 km/h of een mechanische aandrijving met omkeerschakeling en twaalf gesynchroniseerde schakelstanden vooruit/achteruit, eveneens voor rijsnelheden tot 30 km/h.

De machines hebben een aangedreven voor- en achteras die elk zijn uitgerust met een differentieelsper. Ook de besturing levert enkele mogelijkheden waaronder de zogeheten krab- of hondengang.

De bij LTS AG in het Duitse Schonebeck geproduceerde tractoren laten zich combineren met laadbak, rolveger, grondverdichter enz.

Reageer op dit artikel