nieuws

Tijdelijk iets beter

bouwbreed Premium

Het wil met de zomer van 1993 nog maar niet lukken. Na de kleine, maar aktieve depressie van gisteren brengt een rug van hoge luchtdruk ons vandaag en morgen een weersverbetering. Er komen meer opklaringen, het wordt overwegend droog en de wind neemt verder af. Het kwik kan zaterdag in het binnenland weer iets boven de 20 grC komen. Helaas neemt de westcirculatie op de oceaan weer in kracht toe. Dit gebeurt tussen een krachtig hogedrukgebied bij de Azoren enerzijds en een depressie bij IJsland anderzijds. Vanaf zondag krijgt het weer bij ons weer een wisselvallig karakter.

Weersverwachting voor het weekeinde: Zaterdag: Flinke opklaringen en overwegend droog. Zwakke tot matige westenwind.

Temperaturen ‘smiddags rond 21 grC.

Zondag: Meer bewolking en vooral in het noorden van het land kans op wat regen.

Zwakke, later matige wind uit zuid-west tot west.

Middagtemperaturen rond 20 grC.

Verdere vooruitzichten: Wisselvallig en vrij koel.

Vrijdag zon onder: 21.19 Maandag zon op: 06.12

Reageer op dit artikel