nieuws

Studie PNEM en Dow naar grote gezamenlijke centrale

bouwbreed Premium

Dow Terneuzen denkt erover de huidge bedrijfscentrale voor het opwekken van stroom en stoom van 100 megawatt te vervangen door een centrale van 400 megawatt, die dan ook aan andere afnemers gaat leveren. Het ligt in de bedoeling dat ook de elektriciteitsmaatschappij PNEM mee gaat investeren in deze grote centrale, terwijl ook de Zeeuwse distributiemaatschappij Deltan en het ingenieursbureau Destec erbij betrokken zijn.

Het po is nog in de fase van de haalbaarheidsstudie.

Het moederbedrijf van Dow Terneuzen heeft nog geen goedkeuring gegeven voor de grote investering die zon nieuwe centrale vergt. Bovendien moeten de betrokken partijen nog een intentieverklaring tekenen.

Volgens het bedrijfsblad van Dow zou na de fase van ontwerpen en het ondertekenen van allerlei contracten begin 1995 begonnen ke worden met de bouw. De nieuwe centrale zou dan begin 1997 volledig in bedrijf ke komen.

Reageer op dit artikel