nieuws

Stadspenning voor Rijksuniversiteit Limburg

bouwbreed

De Rijksuniversiteit Limburg heeft van het stadsbestuur van Maastricht de Victor de Stuerspenning toegekend gekregen. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend op het gebied van de monumentenzorg en architectuur. De prijs wordt op de Open Monumentendag, 11 september, aan het College van Bestuur uitgereikt.

De Rijksuniversit Limburg heeft veel bijgedragen aan de instandhouding en verbetering van het beschermde stadsgezicht van Maastricht. Met het opknappen van gebouwen droeg de universiteit niet alleen bij aan het behoud van het karakteristieke stadsgezicht, maar gaf zij ook een impuls aan de levendigheid en multifunctionaliteit van de binnenstad, aldus het stadsbestuur.

In de oude binnenstad werden tal van markante gebouwen van het verval gered en een nieuwe bestemming gegeven.

Dat zijn onder meer het voormalige Jezuitenklooster, het oude Bonnenfantenklooster en het voormalige gouvernementsgebouw van de provincie.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels