nieuws

Siemens in spanning over Koreaans spoorwegwerk

bouwbreed Premium

Siemens blijft hopen op de opdracht van Zuid-Korea voor de aanleg van een hogesnelheidslijn tussen Seoul en de 400 kilometer verderop gelegen havenstad Pusan.

Die hoop heeft een forse knak gekregen door het ontslag van president Kim Jong-Koo van de Korean High Speed Rail Construction. Hij trad op als bemiddelaar tussen de drie aanbieders Siemens, GEC-Alsthom en Mitsubishi en de Koreaanse regering. Op zijn plaats zit nu Park You-Kwang, iemand die bekend staat als een uitermate scherpe calculator.

Overleg

Siemens vreest nu dat het opnieuw de kosten van de lijn zal moeten bespreken. Over dit onderwerp voerde het concern tot op heden reeds vijf maanden overleg met Kim YongKwoo. De drie aanbieders gaven zelf inmiddels al enkele miljoenen uit aan de voorberei ding van hun plannen. Het blijft nu de vraag of de drie nieuwe onderhandelingen zullen openen.

De supersneltrein blijft echter tegelijkertijd een prestigepo. Een gerealiseerde opdracht in Korea kan de weg effenen voor een soortgelijke opdracht in Taiwan.

Reageer op dit artikel