nieuws

Rockfon panelen hebben hoge luchtweerstand

bouwbreed

Rockfon introduceert twee typen plafondpanelen met verhoogde luchtdoorstromingsweerstand. Daardoor zijn ze heel geschikt om direct onder het platte dak te worden aangebracht.

Daarbij zij echter opgemerkt dat ze met hun verhoogde luchtweestand niet de thermische isolatie, die gewoonlijk op deze panelen wordt aangebracht vervangen. Het betreft een uitbreiding in de Paralreeks de Paral Krios en de Paral Ammos.

De Paral Krios is door zijn hel witte kleur vooral geschikt voor leslokalen en showrooms, waar de verlichting een cruciale rol speelt. De plafondplaat is 20 mm dik. Behalve dat het pa neel in de gangbare paneelafmetingen is te verkrijgen is het ook als langveld-paneel te leveren door Rockwool/Rockfon BV te Roermond. Door zijn gewoge geluidsabsorbtiewaarde (NRC) van 0,65 is hij ook toe te passen in beperkte kantoorruimten, maar niet in kantoortuinen.

De Paral Ammos met eveneens een dikte van 20 mm is bestemd voor supermarkten en dergelijke. Dit paneel heeft een cremewitte bekleding. Door zijn NRC-waarde van 0,45 is deze minder geschikt voor kantoren. De akoestische waarden van de panelen zijn gemeten door bureau Peutz & Associes. De testrapporten zijn bij Rockfon aan te vragen.

Reageer op dit artikel