nieuws

Renovatieplan voor Tuindorp Oostzaan

bouwbreed

Het monumentale Tuindorp Oostzaan in AmsterdamNoord blijft het lot van de sloophamer bespaard. Woningbedrijf Noordwest en de huurdersvereniging Tuindorp Oostzaan hebben een intentieverklaring gesloten, die voorziet in plannen om de wijk te behouden.

Tuindorp Oostzaan bestaat uit 1238 in de jaren twintig gebouwde noodwetwoningen. De kwaliteit van de woningen laat sinds geruime tijd nogal wat te wensen over, waardoor het woningbedrijf zware verliezen leed.

In 1991 ontstond bij de huurdersvereniging grote onrust nadat het woningbedrijf had aangekondigd delen van het dorp te willen slopen.

Samenwerking met het stadsdeel Amsterdam-noord leidde tot de totstandkoming van de intentieverklaring. Dit jaar wordt voor ongeveer 400 woningen in het centrum van Tuindorp Oostzaan een renovatieplan gemaakt. Voor deze woningen heeft de gemeente Amsterdam rijkssubsidie beschikbaar gesteld. De werkzaamheden zullen de komende drie jaar worden uitgevoerd.

In 1994 zal er een plan worden gemaakt voor de rest van het dorp. Volgens het stadsdeel is de intentieverklaring erop gericht alle woningen in het dorp te behouden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels