nieuws

Pijlers van Pier in Scheveningen worden opgeknapt

bouwbreed Premium

De 192 pijlers van de pier in Scheveningen krijgen de komende jaren een opknapbeurt. Deze week wordt met de renovatie van de slechtste pijlers begonnen. Over circa een half jaar kan dan met de nieuwbouwplannen op de pier worden begonnen. Sinds de overname van de pier door Van der Valk twee jaar geleden, is de staat van de palen een aantal malen in discussie geweest

Begin vorig jaar bleek uit onderzoek van de TU Delft dat de pijlers te zwak waren voor de bouw van een hotel. Volgens Van der Valk heeft onderzoek nu uitgewezen dat een aantal palen in slechte staat is, maar dat de draagkracht in zijn geheel zo groot is dat de pier ‘met gemak’ de zwaarste storm kan doorstaan. De nieuwbouwplannen vereisen echter een groter draagvermogen. De plannen voor de pier omvatten de bouw van onder meer een restaurant, een overdekte en open wandelpromenade en een hoteltoren.

Reageer op dit artikel