nieuws

Nedschroef Holding sluit Duitse deelneming

bouwbreed Premium

Nedschroef Holding (bevestigingsmiddelen) uit Helmond lijdt een nieuwe strop bij de deelneming Vereinigte Schraubenwerke in Duitsland. Nadat een voorziening voor reorganisatie bij deze deelneming vorig jaar de winst al met f. 1 miljoen drukte, gaat nu de vestiging in Essen-Stelle dicht. Bij dit bedrijf werken 74 mensen. Voor de sluiting zal Nedschroef opnieuw in de buidel moeten tasten. Een nog te treffen voorziening zal ten laste van het resultaat in het eerste halfjaar van 1993 worden gebracht.

De hoofdactiviteiten van de vestiging in Essen-Steele zijn produktie en verkoop van warmgeperste bevestigingsmiddelen voor de spoorwegen en de mijnbouw. In 1990 werd Vereinigte Schraubenwerke met veel vlagvertoon binnengehaald, maar de resultaten stelden teleur.

Winst werd er nog wel behaald, maar het ‘lijk in de kast’

in Essen-Steele zorgde al snel voor een domper. De afgelopen jaren namen de verliezen daar wat af, maar door de verdere toeneming van de druk op de marges door ongunstige marktontwikkelingen ging het weer danig mis. Tenslotte blijft Nedschroef niets anders over dan deze onfortuinlijke vestiging te sluiten.

Het resultaat van het eerste halfjaar en de hoogte van de te treffen voorziening zullen op 7 september worden bekendgemaakt. Vorig jaar zakte de nettowinst van Nedschroef met 44 procent tot f. 4 miljoen.

Optimistisch voor dit jaar was de directie op de jaarvergadering in mei allerminst.

Reageer op dit artikel