nieuws

Minder vals alarm door nieuwe norm

bouwbreed

Op 6 oktober zal de directeur van het Nederlands Normalisatie Instituut, dr. C. de Visser, de nieuwe norm NEN 2654 officieel aanbieden aan het bestuur van de Nederlandse Brandweer Federatie. Deze norm, getiteld ‘Onderhoud en beheer van brandmeldinstallaties’, is opgesteld om bij te dragen aan het terugdringen van het aantal valse brandmeldingen. Gebrekkig onderhoud en onjuist beheer zijn namelijk de belangrijkste oorzaken voor onnodig brandalarm. De norm is vooral bestemd voor grote gebouwen, zoals ziekenhuizen, bejaardentehuizen, kantoren en openbare gebouwen.

Na de officiele overhandiging zal een toelichting worden gegeven op de inhoud en de achtergronden van de nieuwe norm. De bijeenkomst vindt plaats in de congreszaal van de Julianahal van de Jaarbeurs in Utrecht. De toegang is gratis voor bezoekers van de beurs Security ’93.

Reageer op dit artikel